Σχέδια μαθήματος

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

ΝΕΡΟ=ΖΩΗ

ΝΕΡΟ=ΖΩΗ
SUBMITTED FROM:

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Etwinning school για το έτος 2018-19


School Principal

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΣΑΒΒΑΛΑΚΗ

Contact with School


Description

Ξεκινάμε με ένα ταξίδι στα αστέρια και τους πλανήτες ανακαλύπτωντας πολλές εκπλήξεις στο διάστημα. Γνωρίζουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ανακαλύπτουμε ένα στοιχείο που υπάρχει μόνο στο δικό μας πλανήτη: ΤΟ ΝΕΡΟ. Μαθαίνουμε τί είναι το νερό και πώς δημιουργείται. Γνωρίζουμε τον κύκλο του νερού, τις μορφές με τις οποίες το βρίσκουμε, στερεό -υγρό και αέριο. Ανακαλύπτουμε πράγματα που επιπλέουν ή βυθίζονται, υλικά που διαλύονται στο νερό ή δε διαλύονται. Βρίσκουμε λέξεις που μας θυμίζουν το νερό και τις κάνουμε εικόνες με το σώμα μας. Σκεφτόμαστε πού χρησιμοποιούμε το νερό και πόσο χρήσιμο είναι στη ζωή μας. Αλλά και πόσο κυνδυνεύει από μας τους ανθρώπους που το βρωμίζουμε με τις δραστηριότητές μας. Κάνουμε ένα ταξίδι στο βυθό, κι εκεί συναντούμε το Κορίτσι της Θάλασσας (Ocean Girl). Μαζί μαθαίνουμε τα μυστικά του βυθού και του νερού. Αποφασίζουμε να πούμε σε όλους όσα μάθαμε για το νερό. Δημιουργούμε αφίσα με ζωγραφιές και μηνύματα. Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου και τους γονείς: Το νερό είναι ζωή! Δεν το σπαταλούμε- δεν το βρωμίζουμε!

Κύρια μέθοδος διδασκαλίας ήταν οι τεχνικές του θεάτρου.


Results / Reactions

Τα παιδιά συνειδητοποίησαν την αξία του νερού ως στοιχείο απαραίτητο για τη δημιουργία της ζωής. Πειρματίστηκαν με υλικά, γνώρισαν τις ιδιότητες του νερού αλλά και τους κινδύνους ρύπανσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Γνώρισαν το βυθό και την αξία των ωκεανών στη δημιουργία του οξυγόνου. Δημιουργήσαμε αφίσα για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων μας. Αλλάξαμε τον τρόπο συμπεριφοράς στο σχολείο, δίνοντας προσοχή στην οικονομία και τη συνετή χρήση του νερού.



Co-operations

Συνεργασία με τη Συντονίστρια Αειφορίας και ένταξη στο Περιφερειακό θεματικό δίκτυο Αειφορίας:Διαβάζω τις τέχνες, διαβάζω τον κόσμο, ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα


COOPERATING ACADEMICS

Αποστολία Σαββαλάκη

SPREAD THE WORD METHODS

Δημιουργία αφίσας- Παρουσίαση του προγράμματος στου γονείς και τους μαθητές του σχολείου- Παρουσίαση της δράσης μας στα σχολεία του δικτύου- ανάρτηση των δράσεων στο blog του σχολείου.


Objective Action

6- Καθαρό νερό για όλους

Initiative time

Δεκέμβριος 2019- Φεβρουάριος 2020
Videos 3

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation