Καλές πρακτικές

3ο Δημ Σχ Λάρισας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Υιοθετώ το πάρκο της γειτονιάς μου

Υιοθετώ το πάρκο της γειτονιάς μου
SUBMITTED FROM:

3ο Δημ Σχ Λάρισας


School Principal

Δημητρίου Ελένη

Contact with School


Description

Οι μαθητές του σχολείου ανέλαβαν ανά τάξη μια δράση σχετικά με το παρατημένο πάρκο στο κέντρο της πόλης. 

Οι μαθητές της Α δημοτικού έφτιαξαν πλακάτ με τη βοήθεια της Δ δημοτικού και έκαναν διαδήλωση διεκδικώντας ένα πάρκο καθαρό και όμορφο για όλους τους περίοικους. Έκαναν έκληση στους φιλόζωους να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους. 

Οι μαθητές της Β δημοτικού μαζί με της Γ δημοτικού σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασσίνου του δήμου μας φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια και έφτιαξαν βραχόκηπο. 

Οι μαθητές της Δ δημοτικού έφτιαξαν ταμπέλες και τις έβαλαν στο πάρκο με μηνύματα προτροπής για την καλή συμπεριφορά και την καθαριότητα του πάρκου. 

Οι μαθητές της Ε δημοτικού έβαψαν και διακόσμησαν τις βρύσες που ήταν παρατημένες και σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ όλους τους σκουπιδοντενεκέδες. 

Οι μαθητές της ΣΤ έφτιαξαν επιστολή προς το Δήμαρχο Λαρισαίων και την επέδωσαν οι ίδιοι. Στην επιστολή είχαν επισυνάψει φωτογραφίες που είχαν βγάλει με τις κακοτεχνίες του πάρκου και ζήτησαν την άδεια και τη συνεργασία του Δήμου για την επισκευή τους. 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώθηκε πάρτυ ώστε να μαζευτεί κόσμος να διαπιστωθεί η αναβάθμιση του χώρου και οι μαθητές να ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα. 


Results / Reactions

Τα αποτελέσματα για τους μαθητές είναι να αναπτυχθεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας των μαθητών. Οι μαθητές μυήθηκαν στον εθελοντισμό και την προσφορά. Οι μαθητές κατανόησαν τι σημαίνει ενεργός πολίτης και πως οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και να βοηθούν με στόχο το κοινό καλό. Οι δράσεις του σχολείου είχαν αντίκτυπο και στους περίοικους οι οποίοι ικανοποιήθηκαν από τις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο. 



Co-operations

Συνεργαστήκαμε με το Δήμο Λαρισαίων, την Υπηρεσία Πρασσίνου, τους καταστηματάρχες πλησίον του πάρκου.


COOPERATING ACADEMICS

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

SPREAD THE WORD METHODS

Η διάχυση του μηνύματος έγινε τόσο μέσα από τον τοπικό τύπο, το διαδίκτυο και το τοπικό ραδιόφωνο. Η τελική εκδήλωση στο πάρκο ήταν κι αυτή ένας τρόπος διάχυσης των αποτελεσμάτων της δράσης.


Objective Action

Οι μαθητές να μυηθούν στον εθελοντισμό, να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον, να γίνουν αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Target Audience

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους ανήλικους και ενήλικες της συνοικίας του σχολείου μας

Initiative time

Σχολική χρονιά 2018-2019

Initiative Location

λαρισα

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation