Σχέδια μαθήματος

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
SUBMITTED FROM:

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Το σχολικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε ένα όμορφο προάστιο των Χανίων ,έχει υπέροχη θέα ,από τη μια πλευρά βουνό και από την άλλη θάλασσα. Φιλοξενεί 257 μαθητές-τριες και έχει 35 άτομα προσωπικό.Προσπαθούμε να είναι ΄΄ανοιχτό στην κοινωνία ΄΄και πραγματοποιούμε αρκετές εκπαιδευτικές δράσεις και συμμετέχουμε σε αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα που οπλίζουν τους μαθητές μας με γνώσεις ,αξίες ,στάσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στην ενήλικη ζωή τους.


School Principal

Μαρία Κληματσάκη

Contact with School


Description

Όλο το PROJECT περιγράφεται στο αρχείο που σας έχω επισυνάψει

 


Results / Reactions

Αξιολογήσιμο θετικά το όλο εγχείρημα. Τα παιδιά μπήκαν στη θέση του ΄άλλου΄΄του ΄΄διαφορετικού΄΄και άλλαξαν στάσεις, προσεγγίσεις , γνώμες, εμπλέκοντας και τα οικογενειακά ή φιλικά τους περιβάλλοντα. Είδαν με άλλο μάτι τον ΄΄πρόσφυγα΄΄τον ''μετανάστη'' και μέσα από το βίωμα και την επικοινωνία κατανόησαν ότι οι καταστάσεις είναι αυτές που φέρνουν τους ανθρώπουσ σε δύσκολη θέση, αναζήτησης άλλης πατρίδας και καλύτερων συνθηκών ζωής,Co-operations

Συνεργασές με το στέκι μεταναστών Χανίων, με τον εθελοντικό οργανισμό "ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ", με εκπρόσωπο του ΟΗΕ στα Χανιά, με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής, με το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, με τον εκδοτικό οίκο ΄Ροδάμανθυς΄΄,με τον τοπκό τύπο και το ραδιοφωνικό σταθμό ΄΄ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Χανίων, με τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ,παράρτημα Χανών.


COOPERATING ACADEMICS

Μαρία Κληματσάκη, Γεώργιος Κανδαράκης, Σοφία Κάσσαρη, Παναγιώτα Μπούρα, Λαμπρινή Μποβιάτσου

Objective Action

Αποδοχή της διαφορετικότητας=Καλλιέργεια Ενσυναίσθησης

Initiative time

6 μήνες

SUPPORTED FILES(1)

Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation