Καλές πρακτικές

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021( ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021( ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
SUBMITTED FROM:

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ

2/ΘΣΙΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ


School Principal

ΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Contact with School


Description

Στις 19 Μαρτιου 2021 το 5ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών συμμετείχε διαδικτυακά με το τραγούδι με τίτλο " Το κλίμα αλλάζει "  που δημιουργήσαμε ειδικά για το πρόγραμμα " Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης ... ΒΟΗΘΕΙΑ φωνάζει !" Τα παιδιά μέσα από τη Μουσική απόλαυσαν την ευρύτερη αυτή συμμετοχή τους, πέρα από το στενό περιβάλλον της τάξης τους, διαμοιράστηκαν με άλλα σχολεία το συγκεκριμμένο τραγούδι, αλληλεπίδρασαν με άλλους μαθητές και Εκπαιδευτικούς και αποκόμισαν μία ευχάριστη εμπειρία.

https://tinyurl.com/yjywsbuj Εδώ μπορείτε να ακούσετε ένα μέρος του τραγουδιού. ( Επιλέξτε τον σύνδεσμο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε άνοιγμα του συνδέσμου σε νέο παράθυρο).

https://www.voki.com/site/pickup?scid=17885246&chsm=e927926f5b63448d44a422006c463b39&fbclid=IwAR3KllCH72nYOqJqmauWpO3g4aFyQ-3aRnrh4CUbeIFrHWCKJv95yqWbz2Y#.YIE5agCJ1NM.facebook Εδώ ακολουθώντας τα ίδια βήματα, όπως και στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι από την Νηπιαγωγό ( περιορισμένης χρονικής διάρκειας 00:60 ' - λόγω της εφαρμογής που χρησιμοποιείται )

 


Results / Reactions

Μέσα από την συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στη δράση αυτή του Κ.Π.Ε. Βάμου, που έγινε έστω και διαδικτυακά θεωρούμε πως τα ωφέλη για τους μαθητές μας είναι αρκετά.

  • Ήρθαν σε επαφή με άλλους μαθητές και Εκπαιδευτικούς, μέσω της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων.
  • Τους δόθηκε η ευκαιρία να μπορέσουν να διαχειριστούν μέχρι ενός βαθμού, την ευρύτερη έκθεσή τους σε όχι γνώριμο κοινό, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες, πέρα από τα όρια της κλειστής ομάδας - τάξης -  του νηπιαγωγείου.
  • Αποκόμισαν ιδέες και εμπειρίες, παρακολουθώντας τις δράσεις των άλλων παιδιών.
  • Εισέπραξαν την επιβράβευση των άλλων Εκπαιδευτικών και των Γονέων, γεγονός που τους γέμισε χαρά και Αυτοπεποίθηση.
  • Απόλαυσαν το τραγούδι το οποίο φτιάξαμε ειδικά στο πλαίσιο του συγκεκριμμένου προγράμματος, που επεξεργαστήκαμε φέτος στο νηπιαγωγείο μας.
  • Αντιλήφθηκαν πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής , είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους πάνω στον πλανήτη και πως όταν όλοι μαζί βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, ίσως μπορέσουμε στο τέλος να βρούμε μία λύση ή έστω να μειωθεί σε κάποιο βαθμό αυτό το σημαντικό πρόβλημα.

 

 



Co-operations

Συμμετοχή του 5ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών σε Διαδικτυακή παρουσίαση από το Κ.Π.Ε. Βάμου Χανίων, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Συμμετοχή του 5ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών στην Δράση για το κλίμα, που οργάνωσε το Κ.Π.Ε. Βάμου στις 19 Μαρτίου 2021, με τραγούδι που φτιάξαμε για το συγκεκριμμένο πρόγραμμα.

Συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με χώρες από την Τουρκία και Λιθουανία, σε πρόγραμμα eTwinning με θέμα την κλιματική αλλαγή ( " The climate changes, our planet ... shouts HELP !" )


COOPERATING ACADEMICS

Αγιώτου Ιωάννα - Κήλη Φωτεινή - Κερούλη Σοφία

SPREAD THE WORD METHODS

Πέρα από το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε το νηπιαγωγείο μας στη Δράση αυτή για την Παγκόσμια ημέρα για το κλίμα, δημιουργήσαμε στο σχολείο μία Αφίσα και συζητήσαμε με τα παιδιά πώς και σε ποιον θα μπορούσαμε να στείλουμε μηνύματα μέσω αυτής. Τελικά καταλήξαμε να συμφωνήσουμε να πάμε στον Δήμαρχο της πόλης μας ( Χανίων) και να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει σε αυτού του είδους την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ( σχετικά με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής) προς τους απλούς πολίτες. Πώς ; Τοποθετώντας την Αφίσα μας σε τέτοιο σημείο, από όπου δεν θα περνούσε απαρατήρητη από τους πολίτες που επισκέπτονταν το χώρο του Δημαρχείου. Μάλιστα σκεφτήκαμε να βγάλουμε και φυλλάδια , ώστε να τα μοιράζουμε στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους και τονίζοντας τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, για την δική τους ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτό. Ωστόσο όμως, η συγκεκριμμένη δράση θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, λόγω του ότι η περιοχή των Χανίων προς το παρόν είναι σε βαθύ κόκκινο και για το λόγο αυτό, έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας είπαν ότι προς το παρόν δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις λόγω covid. Όμως μετά το Πάσχα, θα μας δεχτούν στον χώρο τους με ιδιαίτερη χαρά και θα ολοκληρώσουμε την συγκεκριμμένη δράση μαζί με τα παιδιά μας !


Objective Action

ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΟΥΝ.

Target Audience

ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Initiative time

19 Μαρτίου 2021

Initiative Location

Διαδικτυακά

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation