Μαθητικές δημιουργίες

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Σπάνιες Ασθένειες: Δεν είσαι μόνος! Δημιουργία μιας έξυπνης συσκευής!

Σπάνιες Ασθένειες: Δεν είσαι μόνος! Δημιουργία μιας έξυπνης συσκευής!
SUBMITTED FROM:

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Δημοτικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας


School Principal

Τσιώτας Παντελής

Contact with School


Description

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, "Teachers For Europe: setting an Agora for Democratic Culture" και eTwinning "Teachers For Europe: Democratic Values in the Era of Artificial Intelligence".

Σε πρώτη φάση, οι μαθητές, μέσα από ποικίλες δράσεις, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα των σπάνιων ασθενειών μέσα από  βίντεο και μαρτυρίες, δημιούργησαν συννεφόλεξα με μηνύματα συμπαράστασης και συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία ανά την Ευρώπη μέσα από ένα ψηφιακό πίνακα - Rare Disease Day 2021 .

Τα παιδιά με σπάνιες ασθένειες, πολλές φορές αναγκάζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα να βρίσκονται εκτός σχολείου και να χάνουν την απαφή με τους συμμαθητές τους.

Οι μικροί μας μαθητές λοιπόν,  χρησιμοποίησαν τα BBC:microbit τους (υπολογιστή με μέγεθος τσέπης) για να δημιουργήσουν μία δικιά τους «έξυπνη» φορητή συσκευή που θα βοηθούσε ένα παιδί με σπάνια ασθένεια να επικοινωνεί μαζί τους, κάθε φορά που θα αισθάνεται μόνο ή στεναχωρημένο. Έτσι, κάθε φορά που ο συμμαθητής τους δεν αισθάνεται καλά, θα τους στέλνει ασύρματα από το micro:bit του μία λυπημένη φαταούλα και το μήνυμα “Alone”. Οι μαθητές, κάθε φορά που θα εμφανίζεται η  λυπημένη φατσούλα στο Micro:Bit τους, θα στέλνουν αμέσως πίσω το όνομά τους και ένα μήνυμα συμπαράστασης. Κανείς δεν είναι μόνος, νοιαζόμαστε για όλους. SDG Goal 3: Καλή υγεία και ευημερία.

Video:https://youtu.be/_2IeEGagZKw


Objective Action

Ενσυναίσθηση των μαθητών σε παιδιά με σπάνιες ασθένειες, λύσεις με την βοήθεια της τεχνολογίας
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation