Μαθητικές δημιουργίες

2o Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

"Έχουμε στόχους". Το επιτραπέζιο παιχνίδι, για τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, γίνεται ψηφιακό

"Έχουμε  στόχους". Το επιτραπέζιο παιχνίδι, για τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, γίνεται ψηφιακό
SUBMITTED FROM:

2o Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού

Το 2ο δημοτικό σχολείο Ορχομενού βρίσκεται στον τόπο όπου ο μύθος συναντά την ιστορία. Ο Ορχομενός του Φρίξου και της Έλλης, των πηγών των τριών Χαρίτων, η γη των Μινυών όπου ο εμβληματικός Θολωτός Τάφος, το Αρχαίο Θέατρο, η Μακεδονική Ακρόπολη και ο βυζαντινός Ιερός Ναός της Παναγίας της Σκριπούς αποδεικνύουν τη μακραίωνη και ιστορικά συνεχή πορεία του τόπου. Το 2ο δημοτικό σχολείο Ορχομενού είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που πολλάκις έχει διακριθεί για τα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζει. Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών βελτιώνει συνεχώς τις εγκαταστάσεις του. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί οργανωμένη σχολική βιβλιοθήκη και 2 εργαστήρια ΤΠΕ πλήρως εξοπλισμένα προσφέροντας στους μαθητές πολυτροπικά περιβάλλοντα μάθησης.


School Principal

Κωνσταντίνος Πατσαλής

Contact with School


Description

Ψηφιακό παιχνίδι "Έχουμε στόχους"

Με τους μαθητές του Ε2 μετατρέψαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι "Έχουμε στόχους" που βρίσκεται στη σελίδα εδώ, σε ψηφιακό παιχνίδι, ώστε να μπορούμε να παίξουμε και να μάθουμε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σύλληψη ιδέας:Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με τίτλο Rob&Me, συνεργαστήκαμε με τους εταίρους μας σε διάφορες δραστηριότητες. Μια από αυτές ήταν σχετικά με την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες είδαμε βίντεο, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις με μαθητές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παίξαμε παιχνίδια, λύσαμε γρίφους. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν πολύ με τα παιχνίδια και τα δωμάτια απόδρασης, και διασκεδάσανε μαθαίνοντας και απαντώντας στα κουίζ. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Βρήκαμε στη σελίδα του Bravo Schools το επιτραπέζιο "Έχουμε στόχους" και αποφασίσαμε να το ψηφιοποιήσουμε ώστε να μπορούμε να παίξουμε όλοι ακόμα και από το σπίτι μας, κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Διαδικασία: Η εκπαιδευτικός δημιουργεί μια παρουσίαση στην εφαρμογή genially όπου ως φόντο έχει την εικόνα του ταμπλό του παιχνιδιού. Με τους μαθητές, βλέπουμε τις κάρτες για κάθε κατηγορία ερωτήσεων- στόχων και αποφασίζουμε ποιες δύο θα κρατήσουμε. Συζητάμε για τις απαντήσεις και ποιες είναι οι σωστές και ποιες οι λάθος. Εδώ, οι μαθητές δεν γνώριζαν τις απαντήσεις αλλά τις βρήκαμε μέσα από συζήτηση, αναζήτηση στο διαδίκτυο και τελικά μέσα από τις κάρτες του παιχνιδιού. Αποφασίσαμε για τα χρώματα από τα πιόνια και τα τοποθετήσαμε.

Αποτέλεσμα: Οι μαθητές παίξανε με πολλή χαρά το παιχνίδι που δημιουργήσανε και περιμένουν να δούνε τα σχόλια των συμμαθητών τους και των άλλων χρηστών. Μέσα από τις ερωτήσεις του παιχνιδιού, πήρανε νέες γνώσεις και μάθανε πράγματα που δεν ξέρανε.

Το παιχνίδι μπορείτε να το δείτε και να το παίξετε εδώ. Οι ερωτήσεις σε κάθε κουτάκι στόχου είναι δύο ώστε αν κάποιος από τους παίκτες έχει απαντήσει σωστά την 1η ερώτηση, να πηγαίνει στη 2η ερώτηση πατώντας το δεξί βελάκι >

Κερδίζει όποιος φτάσει ή ξεπεράσει το κουτάκι του τερματισμού.

 


Objective Action

Μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι σχετικά με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, παίζουμε και μαθαίνουμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνεργαζόμαστε με τους συμμαθητές μας

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation