Καλές πρακτικές

11o Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

"Είσαι τα πάντα για μένα..." Νερό & Γη, μία σχέση Ζωής

"Είσαι τα πάντα για μένα..." Νερό & Γη, μία σχέση Ζωής
SUBMITTED FROM:

11o Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είναι ένα δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στο συγκρότημα Τάλως με 200 μαθητές και 22 καθηγητές. Είναι ένα σχολείο με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς, δράσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία, συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus Plus και θεατρικές παραστάσεις.


School Principal

Κοκοτσάκη Αντωνία

Contact with School


Description

"Η γη και το νερό θεωρούνται ζευγάρι ... Νομίζω ότι φαίνονται χαριτωμένα μαζί αλλά αυτό συμβαίνει επίσης επειδή ο πλανήτης μας ΧΡΕΙΑΖΕTAI το νερό. Η Γη λέει ότι "είσαι τα πάντα", γιατί χωρίς νερό, η γη θα ήταν ένας μεγάλος βράχος που επιπλέει στο διάστημα, χωρίς λόγο ... "

Ψηφιακή τέχνη που δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου από τη μαθήτρια Γιώτα Ανωγειανάκη, τάξη Α @ 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, η οποία εμπνεύστηκε από το έργο # Erasmus +, Eco Schools: Τα μικρά βήματα κάνουν μεγάλη διαφορά. Μαζί φροντίζουμε το σπίτι μας! 


Results / Reactions

Μαθητική εκστρατεία ενημέρωσης για τη σημασία του Νερού στον άνθρωπο και στον πλανήτη γενικότερα. Μια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας που στόχο έχει  να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τη σημασία του νερού και να προωθήσει τη βιωσιμότητα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.Co-operations

Κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού προγράμματος “ Little steps make a big difference. Together we care for our home ” αποτελεί η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα ευαισθητοποίησης των μαθητών σε σχέση με το περιβάλλον και την οικολογία. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου μας θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία και να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές από τις χώρες- εταίρους. Συντονίστρια χώρα είναι η Πολωνία και η Ελλάδα θα συμμετέχει στη σύμπραξη μαζί με την Ισπανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.  Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη του σχολείου μας στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων, η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

  • Διεθνής συντονιστής του δικτύου είναι το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Foundation for Environmental Education).
  • Εθνικός χειριστής του Προγράμματος για την Ελλάδα από το 1995 είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
  • Υποστηρικτής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι το JOHN S. FAFALIOS FOUNDATION.
  • Διεθνής ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.ecoschools.global/.

 

Όταν το σχολείο ολοκληρώσει το Σχέδιο Δράσης και αφού αξιολογηθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του Δικτύου, ονομάζεται «Οικολογικό Σχολείο» και επιβραβεύεται με την Πράσινη Σημαία του Δικτύου που φέρει το σήμα του Δικτύου.


COOPERATING ACADEMICS

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ

SPREAD THE WORD METHODS

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 11ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 http://11gym-irakl.ira.sch.gr/news/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=88&Itemid=195&lang=el

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

https://www.ecoschools.gr/schools/11o-gymnasio-irakleioy

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Ε TWINNING, https://live.etwinning.net/projects

ΕΡΓΟ LITTLE STEPS MAKE A BIG DIFFERENCE. tOGETHER WE CARE FOR OUR HOME.

YOU TUBE 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ KA229 LITTLE STEPS MAKE A BIG DIFFERENCE. tOGETHER WE CARE FOR OUR HOME.

ecoschools.zshu.sk

YOU TUBE 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Objective Action

6. ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Target Audience

ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ

Initiative time

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Initiative Location

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation