Μαθητικές δημιουργίες

BALLOONLAND


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Περιβαλλοντικό Ψηφιακό Μουσείο "Προστατεύουμε τη ζωή στο νερό"

Περιβαλλοντικό Ψηφιακό Μουσείο "Προστατεύουμε τη ζωή στο νερό"
SUBMITTED FROM:

BALLOONLAND


School Principal

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Contact with School


Description

Τα παιδιά δημιούργησαν ζωγραφιές,  κατασκευές, συνθήματα, αρχεία ήχων και βίντεο για να περάσουν το δικό τους μήνυμα για τη θαλάσσια ρύπανση και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο. Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε  το ακόλουθο ψηφιακό μουσείο  στο οποίο είναι συγκεντρωμένα όλα τα έργα των παιδιών έτσι ώστε να  μπορεί  να το επισκεφθεί ο καθένας και να ενημερωθεί για το σημαντικό ζήτημα  της ρύπανσης των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Λόγω των συνθηκών οι εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης. Η δράση  όμως των παιδιών συνεχίζεται καθώς το ενδιαφέρον τους για την προστασία των θαλασσών και την υδρόβια ζωή είναι αμείωτο. Μια από τις επόμενες εκδηλώσεις του σχολείου μας για την προστασία των θαλασσών από πλαστικά απορρίμματα είναι η οργάνωση και παρουσίαση καλοκαιρινής γιορτής με θέμα « Επανάσταση στο Βυθό».

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΤΗΣΤΕ PLAY ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ

https://www.artsteps.com/view/607dd33d1082bdabb924dcab/?currentUser

 

 

 

 


Objective Action

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα οικοσυστήματα. Πιο συγκεκριμένα , οι μαθητές να γνωρίσουν τους τρόπους ρύπανσης των θαλασσών (κυρίως μέσω των πλαστικών απορριμμάτων) και πως αυτή επηρεάζει τη θαλάσσια ζωή. Ακόμη στόχος μας είναι τα παιδιά να προβληματιστούν και να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων.

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation