Σχέδια μαθήματος

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

ΟΧΙ άλλο πλαστικό!!

ΟΧΙ άλλο πλαστικό!!
SUBMITTED FROM:

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων , ένα σχολείο νομού, λειτουργεί ήδη 10 χρόνια. Αποτελείται από Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς και όλες οι κατευθύνσεις στο Λύκειο. Οι μαθητές διδάσκονται επιπλέον μουσικά μαθήματα, 2 υποχρεωτικά μουσικά όργανα (πιάνο και λύρα) και 1 μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Ακόμα μετέχουν υποχρεωτικά στα διάφορα μουσικά σύνολα. Στόχος είναι η ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών και η μουσική τους κατάρτιση.


School Principal

Ανδρεδάκης Γεώργιος

Contact with School


Description

Οι μαθητές έγιναν φωτορεπόρτερς και εντόπισαν το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού. Αποφάσισαν να δράσουν οι ίδιοι αλλά και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για το πρόβλημα που προκαλεί ο σύγχρονος "homo plasticus".

Ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες των συμμαθητών τους σε σχέση με την ανακύκλωση του πλαστικού.

Κάλεσαν την κ. Παντίδου Αριάδνη και επιστημονικούς της συνεργάτες από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης  που ερευνούν τη ρύπανση των θαλασσών από πλαστικό, και τον χημικό - ερευνητή του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, κ. Καλαντζάκη, ο οποίος ενημέρωσε για τη μετανάστευση του πλαστικού στον ανθρώπινο οργανισμό και τις παρενέργειές του. 

Επίσης, γνώρισαν τους εθελοντές δύτες της ομάδας "We dive, We clean" και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να απευθυνθούν στον Δήμαρχο των Χανίων για να προσκληθούν στην πόλη μας και να οργανωθεί μια από κοινού δράση καθαρισμού των λιμανιών μας.

Κατά την εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού "Νοιάζομαι και δρω" & "Let's do it Greece" 1-5 Απριλίου καθάρισαν την παραλία της Χρυσής Ακτής σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων. Πάνω από 25 σακούλες σκουπιδιών μεταξύ των οποίων ομπρέλες, ξαπλώστρες, ρούχα, παιδικά παιχνίδια και αξεσουάρ, σκουπόξυλα, λάστιχα, πλαστικά αντικείμενα κάθε είδους ήταν ο θλιβερός απολογισμός….

Εν συνεχεία, οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες για την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και συνέθεσαν σχετικό τραγούδι. Έγραψαν σχετικά άρθρα για το μαθητικό περιοδικό "Διαπασών" και δημιούργησαν σελίδα ευαισθητοποίησης στο διαδίκτυο.

Αποφασίστηκε η μη χρησιμοποίηση πλαστικών μαχαιροπίρουνων κατά τη σίτιση στο σχολείο και η τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης πλαστικού σε κάθε τάξη.


Results / Reactions

Κατάργηση πλαστικών μαχαιροπίρουνων, συστηματική ανακύκλωση, αλλαγή στάσης ζωής.



Co-operations

Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων

Δήμος Χανίων


COOPERATING ACADEMICS

Ντάμπου Μαρία, Χριστοδουλοπούλου Χριστίνα, Στάμου Μαρία

Objective Action

17

Initiative time

Νοέμβρης 2018-Μάιος 2019

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation