Καλές πρακτικές

2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ
SUBMITTED FROM:

2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής


School Principal

Επταμηνιτάκης Θεόδωρος

Contact with School


Description

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ActionAid

Μετράμε 18 χρόνια από τότε που το σχολείο μας άρχισε να αναπτύσσει πιο έντονη και οργανωμένη φιλανθρωπική δράση.

Πριν από τόσα, λοιπόν, χρόνια άρχισε και η συνεργασία μας με την ActionAid, τη μη κυβερνητική φιλανθρωπική οργάνωση, που η δράση της υποστηρίζεται και από την UNESCO, της οποίας επίσης είναι μέλος το σχολείο μας.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, της αναδοχής παιδιού, από το 2003 το σχολείο έχει κατά σειρά υιοθετήσει τέσσερα παιδάκια από την Γκάνα. Στην περιοχή αυτή δραστηριοποιείται η ActionAid. Σε όλα τα παιδιά της περιοχής δράσης της προσφέρονται αρχικά τα απαραίτητα, για να επιβιώσουν, και στη συνέχεια υπάρχει μέριμνα για τη μόρφωσή τους. Στα πρώτα χρόνια από φωτογραφικό υλικό που μας έστελναν αλλά και από αφηγήσεις ανθρώπων που ως πρεσβευτές στέλνονταν στην περιοχή, διαπιστώναμε την ανυπαρξία σχολείων, κάτι που τώρα πια δεν ισχύει. Τώρα τα παιδάκια κάνουν μάθημα κάτω από μία στέγη και όχι κάτω από το δέντρο, όπως παλιότερα. Τώρα υπάρχουν δάσκαλοι μορφωμένοι και τα παιδιά έχουν τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό. Όλοι μας κατανοούμε ότι η μόρφωση του ανθρώπου είναι το φάρμακο κατά της εκμετάλλευσης.

 

Για να βοηθήσουμε, λοιπόν, τη Σεραφίνα, που είναι το παιδάκι τo δικό μας, οι μαθητές μας κάθε χρόνο συνεισφέρουν από 1€ και το ποσό που συγκεντρώνουμε το αποστέλλουμε μέσω της ActionAid στο κορίτσι μας, τη Σεραφίνα.

 

 


Results / Reactions

Έχουμε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την εξάλειψη της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και τη δραστηριοποίησή τους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι μαθητές μας έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και φέτος κάτω από τις ιδιαίτερα συνθήκες που ζούμε, την ιδανική ευαισθησία και τη διάθεσή τους για προσφορά. Έχει επιδράσει θετικά όλη αυτή διαδικασία και έχουν κατανοήσει την αξία της μόρφωσης και πόσο σημαντικό είναι το αγαθό αυτό που τους προσφέρεται.



Co-operations

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, UNESCO


COOPERATING ACADEMICS

Φιερούλα Παπαδάτου, Μαρία Τσομπανούδη

SPREAD THE WORD METHODS

Σχετική ενημέρωση της ιστοσελίδας του σχολείου


Objective Action

Εξάλειψη της πείνας και της έλλειψης μόρφωσης σε φτωχές χώρες

Target Audience

Απευθύνεται σε μαθητές και γονείς

Initiative time

Μία σχολική χρονιά

Initiative Location

Σχολείο

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation