Σχέδια μαθήματος

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

''Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό''

Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό
SUBMITTED FROM:

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

12/Θεσιο Δημοτικό Σχολείο με αριθμό φοιτώντων μαθητών 237. Στο σχολείο μας υλοποιούνται δράσεις με στόχο την βελτίωση της μάθησης των μαθητών, την διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την διάχυση των δράσεων και γενικότερα την συστημική προσέγγιση των περιβαλλόντων της σχολικής μονάδας.


School Principal

ΤΑΣΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Contact with School


Description

Ο σχολικός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενης λεκτικής ή σωματικής βίας με στόχο την αναστάτωση του θύματος.Με σκοπό  την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών να ασχοληθούμε με το παραπάνω θέμα. 

Αρχικά όσο τα σχολεία ήταν ανοικτά ασχοληθήκαμε με τον σχολικό εκφοβισμό.Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες για να συλλέξουν πληροφορίες .Κάθε ομάδα είχε και διαφορετικό είδος σχολικού εκφοβισμού.Στην συνέχεια όλοι ενημερώθηκαν  από το υλικό που μάζεψε η κάθε ομάδα , ανταλλάξαμε ιδέες ,παίξαμε παιχνίδια ρόλων για να κατανοήσουν οι μαθητές καλύτερα τα συναισθήματα του θύματος και του θύτη και να ενισχύσουμε την ενσυναίσθηση όλων. Στο τέλος οι μαθητές πρότειναν λύσεις για να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα.

Το υλικό ενημέρωσης για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό έγινε διαδικτυακά.Οι μαθητές ανέβαζαν τις πληροφορίες μέσω της πλατφόρμας e-me  τις οποίες τις συζητάγαμε στην πλατφόρμα webex. Μέσα από βίντεο κυρίως οι μαθητές ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και κατανόησαν το πόσο επικίνδυνος είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός.Μετά από καταιγισμό ιδεών καταλήξαμε τι πρέπει να προσέχουν για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και ποιά μέτρα πρέπει να πάρουν για την προσωπική τους προστασία.


Results / Reactions

Να κατανοήσουν τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός.Να αντιληφτούν ότι η άσχημη συμπεριφορά δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα .Ενίσχυση της ενσυναίσθησης.

Να γίνουν πιο προσεκτικοί με το Διαδίκτυο.Να προσέχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και τα προσωπικά δεδομένα τους. Να μην συνομιλούν με άτομα που δεν γνωρίζουν και να επιλέγουν  ποιές ιστοσελίδες επισκέπτονται. Επίσης να γνωρίζουν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουν και που μπορούν να ζητήσουν βοήθεια αν χρειαστεί.

 Co-operations

Πολιτιστικό Κέντρο British Council, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 


COOPERATING ACADEMICS

Μποτίνη Γεωργία

Objective Action

Να αποτραπεί ο σχολικός εκφοβισμός και ενημέρωση και προστασία από τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.
Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation