Σχέδια μαθήματος

1o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Κυκλοφορούμε ασφαλώς

Κυκλοφορούμε ασφαλώς
SUBMITTED FROM:

1o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο


School Principal

Οικονόμου Σταυρούλα

Contact with School


Description

Στα πλαίσια προγράμματος αγωγής υγείας υλοποιήσαμε το πρόγραμμα "Κυκλοφορούμε ασφαλώς". Τα παιδιά ενημερώθηκαν από ειδικούς:  για την χρήση των αστικών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα από υπεύθυνη του ΟΟΣΑ, για την ασφαλή κίνησή τους στους δρόμους και τι πρέπει να προσέχουν από το Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Σαν αποτέλεσμα των γνώσεων που αποκόμισαν δημιούργησαν stop motion animation σχετικά με το πώς κυκλοφορούμε με ασφάλεια στο δρόμο και τι πρέπει να προσέχουμε στο ποδήλατο ή το αυτοκίνητο.  Επιλέχθηκαν οι πιο σημαντικοί κανόνες και στη συνέχεια άρχισε η δημιουργική διαδικασία. Χαρτιά, χρώματα, ψαλίδια, πινέλα όλα μπήκαν σε δράση για τη δημιουργία του animation. Όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά, με υπομονή και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Οι νέες τεχνολογίες  χρησιμοποιήθηκαν δημιουργικά φέρνοντας κοντά τα παιδιά σε ένα κοινό έργο, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.


Results / Reactions

Η ενημέρωση των μαθητών πάνω στα θέματα της ορθής κυκλοφορίας στους δρόμους και η δημιουργική τους ενασχόληση με το θέμα.Co-operations

- Ινστιτούτο ΙΟΑΣ

- ΟΑΣΑ

- Συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας.


COOPERATING ACADEMICS

Οικονόμου Σταυρούλα / Λαμπροπούλου Αναστασία

Objective Action

Να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση

Initiative time

4 μήνες
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation