Καλές πρακτικές

1ο Γυμνάσιο Βύρωνα


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Καμπάνια Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Καμπάνια Κοινωνικής Αλληλεγγύης
SUBMITTED FROM:

1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

ο σχολείο μας αποτελείται από 384 μαθητές και 36 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επίσης, στελεχώνεται από 2 αναπληρωτές ΠΔΕ και 6 αναπληρωτές ΕΣΠΑ (5 Παράλληλη Στήριξη και μία σχολική νοσοκόμα). Είναι ένα ανοικτό σχολείο με πολλές δραστηριότητες και δράσεις και σταθερά προσηλωμένο στον εκσυγχρονισμό. Τα σημαντικότερα από τα προγράμματά μας είναι: ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1.Το Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη διετία 2018-20, με τη συμμετοχή μεγάλης παιδαγωγικής ομάδας και κοινό στόχο τα θετικά αποτελέσματα για το σχολείο. 2.Το Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 “ACT” με θέμα τον ενεργό πολίτη. 3. Εtwinning προγράμματα και έχουμε λάβει την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και το eTwinning School Label. Τη φετινή χρονιά πραγματοποιούνται τρία (3) eTwinning προγράμματα, ένα εκ των οποίων υποστηρίζει την υποβολή νέας αίτησης για Erasmus+ KA229, ένα πολιτιστικό και ένα STEM για το οποίο έχουμε λάβει ένα MICROBIT από την Εθνική Υπηρεσία Εtwinning. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘ 1. Πρόγραμμα για τη Δημοκρατία «Τα πρώτα έξι». 2. Πολιτιστικό πρόγραμμα «Οι μετανάστες τού τότε και του τώρα» 3. Θεατρική ομάδα που προετοιμάζει τη θεατρική παράσταση «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» ΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 1. Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής» «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», α΄, β΄ και γ΄ φάση αντίστοιχα. 2. Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών. 3. Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. 3. Αδελφοποίηση με το ελληνικό σχολείο της Ουγγαρίας «Μανώλης Γλέζος» 4. Συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα με πρωτιά κάθε χρόνο στη Δευτεροβάθμια. 5. Συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Βύρωνα «Ψυχολόγος στο Σχολείο»


School Principal

Τζούβελη Βασιλική Μαρία

Contact with School


Description

 Οι μαθητές μας προκειμένου να αναλάβουν δράση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων αποφάσισαν μετά από δημοκρατικές διαδικασίες να προσεγγίσουν και να έρθουν σε επαφή με την Κιβωτό του κόσμου, μία ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται με τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (στους τομείς εκπαίδευσης, ένδυσης και σίτισης)

Για το λόγο αυτό:

  • Έφτιαξαν και έδειξαν μια παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου σχετική με τον οργανισμό και συζήτησαν μαζί τους την πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει.
  • Προχώρησαν στη δημιουργία αφισσών και καταλόγων για την ανάρτησή τους σε κάθε τμήμα με τα είδη που ζητούσε ο οργανισμός
  • Ορίστηκαν υπεύθυνοι συλλογής , ταξινόμησης και αποθήκευσης των υλικών
  • Κάποιοι μαθητές εθελοντικά κατασκεύασαν χειροτεχνίες για να τις προσφέρουν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κιβωτού
  • Ο Δήμος Βύρωνα διέθεσε στο σχολείο μας φορτηγάκι για τη μεταφορά των ειδών

Επιλέξτε τον σύνδεσμο --> Κοινωνική Καμπάνια Αλληλεγγύης


Results / Reactions

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η μεγάλη ανταπόκριση και η διάθεση προσφοράς και με υλικά μαι με προσωπική εργασία από τους μαθητές μας και η διάθεσή τους να βοηθήσουν συνομηλίκους που δεν είναι σε ευνοϊκή θέση.Co-operations

Συνεργαστήκαμε με το Δήμο Βύρωνα και με τους γονείς των μαθητών μας.


COOPERATING ACADEMICS

Μπολτσή Βασιλική, Βαλμά Ελευθερία, Σουφλή Κατερίνα, Καστόρα Αγλαϊα

SPREAD THE WORD METHODS

Η δράση αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Στο τέλος της χρονιάς είχε προγραμματιστεί εκδήλωση με τους εκπροσώπους του Δήμου Βύρωνα, τους υπεύθυνους της Δ/θμιας Εκπ/σης, το Σύλλογο Γονέων και τη μαθητική κοινότητα με σκοπό την ανάδειξη των Δράσεων του σχολείου μας αλλά ακυρώνονται λόγω της πανδημίας Covid-19 και ο σχετικός προγραμματισμός μας θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.


Objective Action

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής των παιδιών.

Target Audience

Μαθητές του σχολείου, εκπαιδευτικοί και οι γονείς

Initiative time

Δεκέμβριος 2019

Initiative Location

1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation