Μαθητικές δημιουργίες

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΗΛΙΑΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΗΛΙΑΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
SUBMITTED FROM:

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου στο οποίο συστεγάζονται και δύο Ν/γεία (6ο & 26ο Ν/γείο Βόλου). Στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 280 μαθητές/-τριες. Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/13dimvol/


School Principal

ΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΠΑIΩΑΝΝΟΥ

Contact with School


Description

Επεξεργαζόμαστε το ποίημα «Το ηλιακό λεωφορείο» και διαπιστώνουμε ότι ο ποιητής θέλει να μας δείξει ότι το λεωφορείο αυτό δεν μολύνει το περιβάλλον/δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα/ φέρνει χαρά/ βοηθάει και ταΐζει τα πουλιά με σπόρους που πετά η εξάτμιση/ η εξάτμιση δεν βγάζει καυσαέριο κλπ. Οι μαθητές δουλεύουν ομαδικά:

  • Συμπληρώνουν ασκήσεις, ώστε να ανακαλύψουν τις «ιδέες του Προκόπη» σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε σημερινές εργασίες τις φυσικές πηγές και ιδιαίτερα την ηλιακή ενέργεια.

  • Γράφουν εταιρικά ένα οικολογικό μήνυμα.

  • Συμμετέχουν στην ομαδική συγγραφή δίστιχου ποιήματος, θέτοντας προβληματισμούς για την πιθανή αξιοποίηση των φυσικών πηγών στις μέρες μας.

  • Κατασκεύάζουν σε ομάδες ηλιακά λεωφορεία καθώς και τη γειτονιά γύρω από το σχολείο μας από ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά από γάλα, χαρτόνια, κούτες, αλουμινόχαρτο, καλαμάκια, πλαστικά καπάκια), ζωγραφίζοντας, κόβοντας, κολλώντας, σχεδιάζοντας κτλ.

  • Με αυτές τις δράστηριότητες αποτυπώνουν σε μια μακέτα τη φαντασία τους για το πώς θα ήταν η γειτονιά του σχολείου με ηλιακά λεωφορεία στους δρόμους. 

Objective Action

Να ευαισθητοποιηθούν για το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα μέσα μεταφοράς και να υιοθετούν οικολογικές στάσεις απέναντι στο περιβάλλον.

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation