Μαθητικές δημιουργίες

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

''By Heart''

By Heart
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α’ Λυκείου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) 2019 οραματίστηκαν και στη συνέχεια κατασκεύασαν ένα καινοτόμο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης. Το μπαστούνι διαθέτει τρεις αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι εντοπίζουν εμπόδια και κατόπιν δίνουν ηχητικές αλλά και αισθητήριες οδηγίες στο άτομο που το κρατάει. Το προϊόν «By Heart» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και οι αισθητήρες του δεν εκπέμπουν κύματα ακτινοβολίας τα οποία θα έβλαπταν το περιβάλλον.

Σε σύνολο 67 σχολείων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, επελέγησαν στην Α’ Φάση οι 8 Καλύτερες Επιχειρήσεις, και η Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ήταν ανάμεσα σε αυτές!

Το περίπτερο της Εικονικής Επιχείρησης «By Heart» αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες, καθώς όλες οι επιτροπές συνομίλησαν με τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας, ενημερώθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους αλλά και τον θαυμασμό τους για το προϊόν.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας ήρθαν σε επαφή με πλήθος φορέων που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να τους παρουσιάσουν στο εγγύς μέλλον, το προϊόν που έχουν κατασκευάσει.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ουσιαστική και δημιουργική εμπειρία για το σύνολο των μαθητών, που συνεργάστηκαν επιτυχημένα, λειτούργησαν σαν ομάδα, και εκθέτοντας τον εαυτό τους στο κοινό έχτισαν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Στην Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες : Κυριάκος Γλύκος, Χριστόφορος Δάβρης, Άννα Δέδε, Θεώνη Εξαρχέα, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Κατσαούνος, Ουρανί Μορώνη, Μιχάλης Νικολάου, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Άννα Ξηροπαϊδη, Ελένη Ρούση, Ηλιάνα Σαλεμή.


Objective Action

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α’ Λυκείου οραματίστηκαν και στη συνέχεια κατασκεύασαν ένα καινοτόμο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης. Το μπαστούνι διαθέτει τρεις αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι εντοπίζουν εμπόδια και κατόπιν δίνουν ηχητικές αλλά και αισθητήριες οδηγίες στο άτομο που το κρατάει. Το προϊόν «By Heart» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και οι αισθητήρες του δεν εκπέμπουν κύματα ακτινοβολίας τα οποία θα έβλαπταν το περιβάλλον.

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation