Σχέδια μαθήματος

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Η γειτονιά µας µέσα από τα µάτια των µικρών eco- πειραµατιστών!

Η γειτονιά µας µέσα από τα µάτια των µικρών eco- πειραµατιστών!
SUBMITTED FROM:

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


School Principal

Σταματία Μαντικού

Contact with School


Description

Στη συγκεκριμένη δράση το αντικείμενο της έρευνας μας  ήταν η γειτονιά των μαθητών μας. Διερευνώντας τη γειτονιά τους και αναδεικνύοντας δυνατά και αδύνατα σημεία της θα μπορούν να αναλάβουν δράσεις ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία στην οποία ζουν τώρα και θα διαμορφώσουν στάσεις και αξίες ώστε θα μπορούν να περάσουν και σε δράσεις σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Αφού εξερεύνησαν τη γειτονιά τους ανάδειξαν τα δυνατα της σημεία δημιουργώντας τους δικούς τους χάρτες . Εντόπισαν σημεία καλαίσθητα, σημεία που αξίζουν περοσσότερη μελέτη και προσοχή από τους συμπολίτες τους και επεσήμαναν πόσο αυτά επιδρούν  στην υγεία των πολιτών και την ευεξία. Στη συνέχεια ανέδειξαν  σημεία που χρήζουν παρέμβασης κάνονατς  αναφορά στις βιώσιμες πόλεις και πόσο σημαντικές είναι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως μικρή δημοσιογράφοι κατέγραψαν ιστορίες ανείπωτες που είχαν σχέση με τη γειτονιά τους.

 


Results / Reactions

Objective Action

Ως αειφόρο σχολείο έχουμε ως κυρίαρχο μας σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας με βάση τους Παγκόσμιους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να διαμορφώσουμε τους Ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για το πλανήτη μας. Οι στόχοι της δράσης μας είχαν ως βασικό μέλημα την ενημέρωση & ενεργοποίηση των μαθητών γύρω από τις έννοιες της ατομικής και συλλογικής Υπευθυνότητας του μαθητή και κατά επέκταση του Ενεργού Πολίτη με βάση τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation