Καλές πρακτικές

2o Nηπιαγωγείο Παιανίας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Η φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων!!!

Η φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων!!!
SUBMITTED FROM:

2o Nηπιαγωγείο Παιανίας

Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην οδό Πεδουλά Κύπρου 1 και αποτελείται από τρία πρωινά τμήματα, κι ένα ολοήμερο .Διαθέτει άνετους χώρους και μεγάλη αυλή με παιδική χαρά στην οποία ξεφαντώνουν οι μικροί μαθητές μας .Στo νηπιαγωγείο μας, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης για να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα των μαθητών και να κάνουμε τη μάθηση ευκολότερη και πιο ευχάριστη . Χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικά ρομπότ και διαδραστικούς πίνακες.Πιστεύουμε ότι το σχολείο μας είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες έχουν αξία, και όλοι συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν τη μαθησιακή πρόκληση, εμπνέονται δημιουργικά και υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται στη συναισθηματική τους ανάπτυξη . Με επιτυχία συμμετείχαμε σε 3 σχέδια ηλεκτρονικής αδελφοποίησης(etwinning) από το 2017-2020. Έχουμε βραβευτεί με 3 εθνικές και 3ευρωπαϊκές ετικέτα ποιότητας για τα έργα μας1.Έργο STEM “PLAY, LEARN AND CREATE με το Little Red Riding Hood και το Beebot” . 2.Πολιτιστικό έργο Our Cultural Heritage-Where The past meets the future. 3 Πολιτιστικό έργο Our kindergarten- important events. Η σχολική μας ομάδα αποτελείται από εκπαιδευτικούς με κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση που συμμετέχουν στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων. Ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών και διαχειριστικών ικανοτήτων τους . Επιπλέον, παρακολουθούν συνεχώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών, και υλοποιούν σύγχρονες και διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.Τη φετινή χρονιά 2019-2020 υποβάλαμε ως σχολείο συντονισμού έργο Εράσμους STREAM και αναμένουμε έγκριση από το ΙΚΥ.


School Principal

Ευαγγελία Τριανταφύλλου

Contact with School


Description

Είναι η  νέα ζωντανή εκπομπή του Μαθητικού Ραδιοφώνου «e φωνούλα»,που μέσω καραντίνας, υπόσχεται να κάνει τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι πιο ενδιαφέροντα! Πιο Δημιουργικά! Πιο ευχάριστα! Στη διαδικτυακή συχνότητα του European School Radio, κάθε Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα  προσπαθήσαμε να   γίνουμε όλοι μαζί μια ραδιοφωνική παρέα! Τραγουδώντας, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας και κυρίως μαθαίνοντας με διαφορετικό τρόπο! Αφήγηση παραμυθιών, συνεντεύξεις από  παιδιά του νηπιαγωγείου μας που συμμετέχουν μέσω skype  σε καλεσμένους μας συγγραφείς , σχόλια και ζωγραφιές από  τους ακροατές μας, στον διαδικτυακό τοίχο ανακοινώσεων padlet , αινίγματα, παροιμίες και ότι άλλο φανταστούμε μαζί! Όλα αυτά με την συνοδεία της αγαπημένης μας μουσικής η οποία  παίζει ενδιάμεσα! 
Εκπομπή : e Κυρία Φωνούλα 16/5/2020
Παραμύθι: Ενας καλόκαρδος καρχαρίας
Συγγραφέας :Λήδα Βαρβαρούση
Τίτλος :Η φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων!!!
Ραδιοφωνική Παραγωγός:Ευαγγελία Τριανταφύλλου Nηπιαγωγός
Η φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων!!!Αυτός ήταν ο τίτλος της εκπομπής που παρουσιάσαμε τo Σάββατο 16 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στο European School Radio.
Ξέρω έναν καρχαρία, που δε… χάνει ευκαιρία, για να αρχίσει φασαρία!!! Τι επάγγελμα κι αυτό, ψάρι νάναι τρομακτικό!!! Ένα παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και της ένωσης μέσα στην κοινωνία.Πραγματεύεται θέματα φιλίας, φόβου, αποδοχής διαφορετικού, ζωοφιλίας.Το βιβλίο που μας διαβασε η αγαπημένη συγγραφέας και εικαστικός Lida Varvarousi,προσέφερε γέλιο στα παιδιά και είχε και διδακτικό περιεχόμενο. Θα πρέπει να βλέπουμε την εξωτερική εμφάνιση ή ο εσωτερικός κόσμος είναι αυτός που προσδιορίζει τον καθένα μας;Γιατί πρέπει να φοβόμαστε οτιδήποτε είναι διαφορετικό από εμάς;
Καλεσμένοι της e κυρίας Φωνούλας το Σάββατο 16 Μαΐου ήταν η συγγραφέας Lida Varvarousi και δυο καταπληκτικές μαθήτριες νηπιαγωγείου, η Σοφία και η Ειρήνη!!!
Το padlet που φτιάξαμε για την εκπομπή μας βρίσκεται εδώ:
https://padlet.com/etriantafillou/hgje6i5p4lgk

 

 


Results / Reactions

Ήταν ένα εγχείρημα τολμηρό που είχε στόχο να προσφέρει στα παιδιά της πωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά βιβλία και να επικοινωνήσουν άμεσα με τους συγγραφείς τους,να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους,να διασκεδάσουν,να μάθουν καινούργια πράγματα και να αισθανθούν αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, ότι το σχολείο τους είναι εκεί,για να τα στηρίξει, να τα εμψυχώσει για να βγουν όσο είναι δυνατόν πιο αλώβητα έως ότου επανέλθουμε όλοι στην κανονικότητα.Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά και πιστεύουμε ότι υπήρξε ένα όμορφο αποτέλεσμα.Co-operations

Στην εκπομπή αυτή υπήρξε αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας που λόγω της μικρής ηλικίας τους χρειαζόταν την καθοδήγησή τους, της προσκεκλημένης συγγραφέως μας κ.Λήδας Βαρβαρούση,καθώς και με τα μέλη του Μαθητικού Ραδιοφώνου Eurοpean Schοοl Radiο που βοήθησαν στη εκμάθηση της εγκατάστασης και χρήσης του  ειδικού προγράμματος dj  MIXXX προκειμένου να μεταδοθεί η ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή.


COOPERATING ACADEMICS

Ευαγγελία Τριανταφύλλου

SPREAD THE WORD METHODS

Η διάχυση του μηνύματος για μια Ποιοτική Εκπαίδευση και μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά παγκοσμίως έγινε όχι μόνο  μέσω του Μαθηικού Ραδιοφώνου και της ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής μας,αλλά και μέσω των social media ,Facebook,Instagram,Twitter,της  επίσημης Ιστοσελίδας του Σχολείου μας http://2nip-paian.att.sch.gr/ αλλά και της πλατφόρμας Eurοpean Schοοl Radiο  στην οποία είναι αναρτημένη και θα χρησιμεύσει ως εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο συναδέλφους.Δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του Μαθητικού Ραδιοφώνου να ανέβει στο Youtube.

Τα links της εκπομπής  είναι:

http://europeanschoolradio.eu/el/archives/podcasts/5657  

https://www.facebook.com/100007365827113/videos/2607825596139609/?t=13


Objective Action

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Target Audience

Μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,εκπαιδευτικούς,γονείς,συγγραφείς

Initiative time

16/5/2020

Initiative Location

2ο Νηπιαγωγείο Παιανίας
Videos 3

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation