Καλές πρακτικές

Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λ.Τ.


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΦΩΝΗ...Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΦΩΝΗ...Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
SUBMITTED FROM:

Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λ.Τ.

Στο σχολείο μας οι μαθητές είναι ενήλικες. Στο πλαίσιο του λειτουργούν δύο τμήματα υποδοχής πρόσφύγων- μεταναστών. Συμμετέχει σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, στο "Νοιάζομαι και δρω" στε δράσεις του actionaid και σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, διαγωνισμούς ποίησης, ζωγραφικής και λογοτεχνίας.


School Principal

Χρήστος Εμμανουήλ

Contact with School


Description

Οι μαθητές της β΄γυμνασίου ( ενήλικες με βιοτικές δυσκολίες) δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό "Εσπερινή φωνή της β΄γυμνασίου" και το εμπλουτίζουν συνεχώς με άρθρα, φωτογραφίες, δικά τους ποιήματα, συνεντεύξεις, χρονογραφήματα, σκιτσα, προκειμένου να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους, τα συναισθήματα, τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς τους στη σχολική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία σε μια εποχή εγκλεισμού λογω της πανδημίας.


Results / Reactions

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το περιοδικό το διαβάζουν πέρα από τους μαθητές μας, μαθητές, καθηγητές και παράγοντες πέρα από τον σχολικό χώρο πράγμα που αποδεικνύεται από τα σχόλια στην σελίδα του σχολείου μας στο Facebook.Co-operations

Οι μαθητές συνεργάζονται όχι μόνο μεταξύ τους για την παραγωγή και τη δημοσίευση των κειμένων τους, αλλά και με τους καθηγητές τους και με μαθητές άλλων τάξεων των  οποίων τα κείμενα φιλοξενούνται  στο περιοδικό.Επιπλέον, συνεργάστηκαν και με φορείς της τοπικής εφορείας αρχαιοτήτων για τη συγκέντωση υλικού και την παραγωγή κειμένων.


COOPERATING ACADEMICS

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΡΡΗ

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Initiative time

2020-2021

Initiative Location

ΛΕΣΒΟΣ

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation