Μαθητικές δημιουργίες

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ελίζα (Η ζωή και τα πάθη της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου, πρώτης Ελληνίδας πεζογράφου μέσα από την εφηβική ματιά του 21ου αιώνα)

Ελίζα (Η ζωή και τα πάθη της Ελισάβετ Μουτζάν  Μαρτινέγκου, πρώτης Ελληνίδας πεζογράφου μέσα από την εφηβική ματιά του 21ου αιώνα)
SUBMITTED FROM:

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας αποτελείται από Γυμνάσιο και Λύκειο, έχει προσωπικό 80 εκπαιδευτικούς και 276 μαθητές.


School Principal

Τρισεύγενη Πουλοπούλου

Contact with School


Description

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και στην ενότητα τα Φύλα της Λογοτεχνίας οι μαθητές γνώρισαν  τη Ζακυνθινή Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου (1801-1832), την πρώτη Ελληνίδα πεζογράφο. Αφού εμπνεύστηκαν από την προσωπικότητά της, από τον αγώνα της για να μορφωθεί και να γίνει συγγραφέας και από τη τραγική της μοίρα, αποφάσισαν στο πλαίσιο των δημιουργικών εργασιών για το Λύκειο  να εργαστούν ομαδικά και να συγγράψουν ένα θεατρικό κείμενο βασισμένο στη ζωή της Ελισάβετ και στη σωζόμενη λογοκριμένη από τον ίδιο της το γιο Αυτοβιογραφία της. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε το εργαστήριο της πληροφορικής και η εφαρμογή google docs. Στο επισυναπτόμμενο αρχείο υπάρχει μια μικρή εισαγωγή της διδάσκουσας σχετικά με τον τρόπο εργασίας,το θεατρικό κείμενο, οι εντυπώσεις των μαθητών από την όλη διαδικασία και μια σύντομη βιβλιογραφία.


Objective Action

Ευαισθητοποίηση μαθητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα- ισότητα των δύο φύλων.

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation