Μαθητικές δημιουργίες

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Άρθρο για την καταπολέμηση της φτώχειας και την επίδειξη ελεημοσύνης

Άρθρο για την καταπολέμηση της φτώχειας και την επίδειξη ελεημοσύνης
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


School Principal

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΝΔΡΑΛΗΣ

Contact with School


Description

Στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και ειδικότερα στην 5η Ενότητα " Η ελεημοσύνη βασίλισσα των αρετών" του Ι. Χρυσοστόμου δόθηκε στους μαθητές μετά την ερμηνευτική προσέγγιση του κειμένου ένας χάρτης του περιοδικού "National Geographic". Ο χάρτης έδειχνε τη Γη φωτισμένη το βράδυ φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φτώχεια που υπάρχει στον κόσμο, αφού μοιάζουν να έχουν φώτα ουσιαστικά μόνο η Ευρώπη και η Β. Αμερική.

 Με αφορμή την παραπάνω εικόνα και αφού έγινε συζήτηση στην τάξη για την φτώχεια και την αξία της ελεημοσύνης, ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν ένα άρθρο αξιοποιώντας το κείμενο του Ι. Χρυσοστόμου ή να ζωγραφίσουν κάτι σχετικό προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στο θέμα της φτώχειας,που μαστίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το καλύτερο άρθρο και οι καλύτερες δημιουργίες θα δημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα του σχολείου και στα τοπικά ΜΜΕ 

http://www.aixmi-news.gr/koinwnia/themata/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/81734-oi-mathites-tou-gymnasiou-evinoxoriou-zografizoun-gia-tin-eleimosyni-kai-ti-ftoxeia.html

https://www.onairnews.gr/oi-mathites-gymnasioy-eyinochorioy-arthrografoyn-zografizoyn-tin-eleimosyni-ti-ftocheia/

 


Objective Action

Να συνειδητοποιήσουν την πνευματική και κοινωνική διάσταση της ελεημοσύνης. Πνευματική, γιατί ο άνθρωπος αναπτύσσει τη σχέση του με το Θεό και κοινωνική, γιατί ο άνθρωπος με αυτήν μειώνει την απόσταση και υποβαθμίζει τις διαφορές από τον συνάνθρωπό του.

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation