Μαθητικές δημιουργίες

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ανακύκλωση στην πόλη μας

Ανακύκλωση στην πόλη μας
SUBMITTED FROM:

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


School Principal

ΜΑΥΡΑΚΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Contact with School


Description

ΒΗΜΑ 1ο:

Αρχικά οι μαθητές συμφώνησαν στην ανάγκη να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην ανακύκλωση και ειδικά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μέσω της μελέτης διάφορων μακετών για την πόλη τους.

ΒΗΜΑ 2ο:

Στη συνέχεια, προχώρησαν στην κατασκευή ενός HeroRobot, προκειμένου να τους βοηθήσει στην Ανακύκλωση των ηλεκτρονικών Συσκευών.  Δείτε ΕΔΩ την κατασκευή του, καρέ καρέ !

ΒΗΜΑ 3ο:

Τέλος, οι μαθητές με τη βοήθεια του ήρωά τους, έφτιαξαν ένα παιχνίδι στο Scratch, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όλοι στην Ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Το παιχνίδι αυτό, το έπαιξαν σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Δείτε το παιχνίδι παρακάτω:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Objective Action

Η πρακτική αυτή έχει ως στόχους: 1. Οι μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους καθώς τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες που βασίζονται στην Επιστήμη, στην Τεχνολογία, στη Μηχανική και στα Μαθηματικά (STEM). 2. Να τους εντάξει στον κόσμο της υπολογιστικής σκέψης. 3. Να τους διδάξει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν από τη σύλληψη μίας ιδέας μέχρι τη δημιουργία του σωστού αλγόριθμου και τον σχεδιασμό της αντίστοιχης κατασκευής. 4. Nα ευαισθητοποιηθούν, να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν οι μαθητές στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών και των ηλεκτρονικών συσκευών 5. Nα αποκτήσουν υπεύθυνη οικολογική συνείδηση, στάσεις, γνώσεις και αξίες που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να διαμορφώσουν ως ενεργοί πολίτες μια ποιότητα ζωής σε μια βιώσιμη κοινωνία.
Videos 2

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation