Μαθητικές δημιουργίες

Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λ.Τ.


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Αγαπώ... Φροντίζω... Προστατεύω

Αγαπώ... Φροντίζω... Προστατεύω
SUBMITTED FROM:

Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λ.Τ.

Στο σχολείο μας οι μαθητές είναι ενήλικες. Στο πλαίσιο του λειτουργούν δύο τμήματα υποδοχής πρόσφύγων- μεταναστών. Συμμετέχει σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, στο "Νοιάζομαι και δρω" στε δράσεις του actionaid και σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, διαγωνισμούς ποίησης, ζωγραφικής και λογοτεχνίας.


School Principal

Χρήστος Εμμανουήλ

Contact with School


Description

Οι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ήρθαν σε επαφή με κείμενα για το περιβάλλον, τη σημασία του, τους παράγοντες που το καταστρέφουν και την κλιματική αλλαγή. Προβληματίστηκαν για το μέλλον του πλανήτη μας, προχώρησαν σε δράσεις υπερ του περιβάλλοντος ( ανακύκλωση, φύτεμα, επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, παραγωγή βιολογικών προϊόντων, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας...) και δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους, για να προβάλλουν στο σχολείο και στην κοινότητα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Στις δράσεις έδρασαν μεμονωμένα ή συνεργάστηκαν ηλεκτρονικά λόγω της πανδημίας.


Objective Action

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ, ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

SUPPORTED FILES(1)

Videos 1

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation