Μαθητικές δημιουργίες

Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού - ΕΕΙ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Θεατρική παράσταση "Παραμύθια... υπό εξαφάνιση"

Θεατρική παράσταση "Παραμύθια... υπό εξαφάνιση"
SUBMITTED FROM:

Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού - ΕΕΙ

Ιδιωτικό σχολείο. Στο σχολείο λειτουργεί όμιλος UNESCO που κάθε χρόνο επεξεργάζεται το θέμα που στέλνει η UNESCO προς επεξεργασία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


School Principal

Δημήτριος Σιαμόπουλος

Contact with School


Description

Η θεατρική παράσταση του ομίλου UNESCO είναι εμπνευσμένη και έχει σχέση με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Η παράσταση έχει τίτλο «παραμύθια … υπό εξαφάνιση». Χρησιμοποιεί γνωστά παραμύθια, για να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τους περισσότερους από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ιστορία μας ξεκινάει με τον κύριο που έχει έρθει από την UNESCO και τον Παραμυθά, ο οποίος έρχεται για να μας παρουσιάσει μια άλλη εκδοχή για το πώς φτάσαμε να υπογραφούν οι 17 στόχοι.

Η Ελπίδα, ένα κοριτσάκι στην ηλικία μας, δεν νοιάζεται καθόλου για το περιβάλλον, για τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο εαυτός της και η δική της ζωή. Η Μάνα Γη που τα βλέπει όλα και νοιάζεται για όλα, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Ένα βράδυ λοιπόν η Ελπίδα βλέπει ένα όνειρο, σταλμένο από τη Μάνα Γη. Στο όνειρο αυτό ταξιδεύει από παραμύθι σε παραμύθι και συνειδητοποιεί ότι τα παραμύθια δεν μπορούν να συνεχιστούν, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν.

Στο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ο κακός λύκος δεν υπάρχει πια, γιατί οι λύκοι έχουν εξαφανιστεί. Η κακιά μάγισσα στο παραμύθι της Χιονάτης δεν μπορεί να βρει πουθενά μήλο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Προσφέρει στη Χιονάτη δηλητηριασμένο αχλάδι, το οποίο η Χιονάτη αρνείται. Η Σταχτοπούτα αποφασίζει να κάνει απεργία ζητώντας μισθό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Πινόκιο θέλει να απολαμβάνει καλή εκπαίδευση, για να γίνει και αυτός ένα αληθινό αγόρι. Η Ωραία Κοιμωμένη αρνείται να πέσει για ύπνο 100 χρόνια και απαιτεί να το πάθει αυτό ο Πρίγκηπας, ζητώντας ισότητα των δύο φύλων. Η μικρή Γοργόνα παραπονιέται για τις αποχετεύσεις και τα σκουπίδια που καταλήγουν στη θάλασσα, ενώ οι περαστικοί στο Κοριτσάκι με τα Σπίρτα επαναστατούν και αποφασίζουν να βοηθήσουν τη μικρούλα να ξεφύγει από τη φτώχεια και την πείνα, αντί να αδιαφορούν.   

Η Ελπίδα ξυπνά από αυτό το όνειρο αλλαγμένη, συνειδητοποιώντας τον τρόπο που η ίδια αδιαφορεί και αποφασίζει να κάνει κάτι για να διορθώσει τα πράγματα. Γράφει λοιπόν στον ΟΗΕ ένα γράμμα περιγράφοντας τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και απαιτεί από τα κράτη – μέλη του Οργανισμού να υπογράψουν μια σχετική συμφωνία.

Σύμφωνα όμως με το σχέδιο της Μάνας Γης το ίδιο όνειρο με την Ελπίδα έχουν δει και όλα τα παιδιά του κόσμου. Έτσι τις επόμενες μέρες φτάνουν στα γραφεία του ΟΗΕ εκατομμύρια γράμματα που μιλούν για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Υπό την πίεση αυτή, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ «εξαναγκάζονται» να υπογράψουν τη συμφωνία για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.


Objective Action

Να βιώσουν τα παιδιά μέσα από μια θεατρική παράσταση τους περισσότερους από τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals


Send us your feedback
The Sustainable Greece Ιnitiative launched by QualityNet Foundation