Μαθητικές δημιουργίες

ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

1821-2021

1821-2021
SUBMITTED FROM:

ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ


School Principal

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Contact with School


Description

Ο Κολοκοτρώνης είπε: «Ο κόσμος μάς έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον διά πολεμοφόδια, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυριτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την εδική μας, την τούρκικη δύναμη. Τώρα όπου ενικήσαμε, όπου ετελειώσαμε με καλό τον πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα. Αν δεν ευτυχούσαμε, ηθέλαμε τρώγει κατάρες, αναθέματα».

Τι ήταν οι κλέφτες;Πως επηρέασαν την επανάσταση του 1821;Ποια υπήρξε η συμβολή των γυναικών στην επανάσταση και τη Φιλική Εταιρεία; Tι συνέβη με τα δάνεια του Αγώνα;Ποιο ήταν το τέλος των ηρώων που πολέμησαν για την ελευθερία και την ειρήνη;

Aυτά ήταν κάποια από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄λυκειου του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Ιδιωτικού σχολείου και ανέλαβαν να απαντήσουν δημοσιοποιώντας σχετικό βίντεο από την παρουσίαση της ομαδικής εργασίας τους ,η οποία οργανώθηκε, υλοποιήθηκε και παρουσιάστηκε εξ ολοκλήρου ασύγχρονα λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας!


Objective Action

Να μυηθούν οι μαθητές στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου τους.

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation